Wesele w Poznaniu – wybór młodych par

Wesele i przyjecie weselne, kto by nie chciał tam wypaść jak najlepiej? Wesele Poznań prócz względów estetycznych musi mieć coś dla ciała, a mianowicie dobre wykwintne oraz niepowtarzalne w swoim rodzaju jedzenie. Można to zrobić w tradycyjny sposób zaczynając od obiadu, później przekąski i tort oczepinowy, ale można też urozmaicić serwowane potrawy i trunki, gdzie bardzo modne stało się ostatnio wiejskie jadło, stół pełen specjałów sporządzonych specjalnie na tą okazję, dodając do tego swojski alkohol, jakiego nie może zabraknąć na weselnym przyjęciu.

wesele

To wszystko i tak nie zrobiłoby wrażenia na większości weselnych gości, gdyby nie fakt, że podawana jest dziczyzna i to w nie byle jaki sposób. Dzika z kaszą gryczaną też można zjeść na prawie każdym weselu, ale wesele i gastronomiczne pomysły to sarnina, wyroby garmażeryjne z dzikich zajęcy, ale co najważniejsze i egzotyczne owoce morza, takie jak homary, czy ryby z dalekich mórz.

Każdy chciałby zabłysnąć i pokazać w tę jedyną niepowtarzalną imprezę, to na co stać go najlepszego, ale tradycyjny rosół, kotlet schabowy, ziemniaki i bigos też będą docenione bo to przecież nasze polskie dania.

Jak by nie patrzeć menu, jakie jest na weselnych stołach to odzwierciedlenie naszych smaków upodobań i gustów, a nasi goście i tak będą usatysfakcjonowani dobrze się bawiąc, popijając trunki i tańcząc w rytm skocznej muzyki. Na weselu nie ma znaczenia, jaki jest repertuar kulinarny, lecz to jak spędzimy tam czas w towarzystwie przychylnych nam osób.